Herontdek jouw lichaam in onze low-tech beweegstudio!

Begin 2018 opent IEDEREEN LOOPT de Barefoot Beweegstudio; waarschijnlijk de kleinste Functional Training studio van het land. Bij ons vind je geen zaal vol ingewikkelde toestellen, rekken of torens. We trainen vooral in functie van jouw specifieke doelstellingen. Hierbij maken we gebruik van het meest functionele trainingsmiddel dat er is: namelijk jouw eigen lichaam. Uiteraard vullen we dit aan met enkele functionele tools.

Barefoot Beweegstudio

Zoals eerder aangegeven promoten we in de studio het eigen lichaam als functioneel trainingsmiddel. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn onze voeten. Deze zijn immers dé natural training tool bij uitstek. Alleen zijn de meeste mensen dit al lang vergeten en steken we onze voeten dikwijls weg in stevige, afgesloten schoenen waar ze totaal geen bewegingsvrijheid meer kennen. Dit veroorzaakt onder andere luie spieren die hun functie niet meer optimaal vervullen. Als oplossing gaat men op zoek naar revolutionaire hulpmiddelen terwijl het antwoord eigenlijk voor de hand ligt.

In de Barefoot Beweegstudio leren we jou om jouw voeten terug te gebruiken waarvoor ze dienen: namelijk om actief te werken. Daarom vinden alle (indoor)lessen plaats op blote voeten of minimalistisch schoeisel. Wanneer het mogelijk is training we ook buiten in het nabij gelegen parkje (slechts op 250 meter afstand!) Ook buiten is het natuurlijk héél gezond om minimalistische (of barefoot) schoenen te dragen, maar dit is niet verplicht.

Functional Training Netwerk

Functional Training Netwert

De Barefoot Beweegstudio is lid van het Functional Training Netwerk. Een Functional Training® Coach daagt je elke sessie uit met oefeningen op jouw maat. Samen zoeken jullie de beste oplossing om je doel te bereiken. Hij of zij begeleidt je in de excuses om niet te sporten, helpt je zelfvertrouwen terug te winnen, geeft je hardlooptips, analyseert je houding, etc... Kortom, hij of zij is je consultant, je begeleider om dat sportiever leven te leiden!

Ben je niet van de regio Roeselare? Zoek dan op de website van het Functional Training Netwerk naar een coach in jouw regio. Het Functional Training netwerk is zowel in België als Nederland actief.