Terug

LAATSTE STUKS VIBRAM FIVEFINGERS | TOT 30% KORTING | KLIK HIER

Top 7 Injinji teensokken voor in de winter

Top 7 Injinji teensokken voor in de winter

Nu de winter terug voor de deur staat krijgen we regelmatig de vraag welke Injinji teensokken het beste zijn om te dragen bij kouder weer. Daarom vind je hier de top-7 van onze meest verkochte Injinji teensokken voor koudere omstandigheden.

*Update 03/11/2017: ons overzicht werd aangepast aan de nieuwe collectie en daarom uitgebreid van een top 5 naar een top 7*

 

7. Injinji Liner Crew

Sinds begin 2017 zijn de Injinji Liners beschikbaar in de BeNeLux. Deze ultra dunne sokken zijn op zich geen dikke wintersokken, maar vormen wel de ideale basislaag voor in de winter. Een liner draag je als eerste beschermingslaag. Deze teensok zal dus vocht van je voeten wegtrekken en huid-op-huid contact tussen de tenen voorkomen, waardoor blaren worden vermeden. De liners zijn verkrijgbaar in twee modellen: de Injinji Liner Crew Coomax en de Injinji Liner Crew Nuwool. Dankzij de merino-wol kan je deze laatste natuurlijk ook gewoon als enige laag gebruiken. Wil je een tweede sok erboven dragen voor de warme? Kies dan meteen voor onze nummer 1 in dit overzicht: de Injinji Liner+Hiker combinatie.

 

6. Injinji Run Lightweight No-Show NüWool

Injinji Run Lightweight No-Show NüWoolOp 6 vinden we de Injinji Run Lightweight No-Show NüWool. Deze sok is de ideale sok voor de twijfelaars onder ons. Want dit enkelmodel is uiteraard vrij kort voor in de winter, al kan je dit gemakkelijk oplossen met een langere broek dit tot aan de enkels komt. Bovendien behoort deze sok nog tot de Injinji Lightweight collectie, waardoor deze teensok (samen met de liners) de dunste sok uit de top 7 is. Maar anderzijds bevat de Injinji Run Lightweight No-Show NüWool merino-wol (ja de naam was inderdaad een weggever). En merino-wol is de allerfijnste wolsoort die er bestaat. Merinowol is zodanig fijn dat het niet jeukt. Bovendien heeft het de eigenschap dat het enorm veel vocht van de voeten kan wegtrekken, zonder daarbij klam aan te voelen. Hierdoor is merinowol in staat om je voeten warm te houden in koude omstandigheden, maar zal deze sok je voeten ook fris houden in warmere omstandigheden.

De Injinji Run Lightweight No-Show NüWool is beschikbaar in 2 kleuren en de ideale sok voor hardlopers die in de winter wel iets warmere voeten willen, maar oververhitting ten aller tijden willen voorkomen.

 

5. Injinji Trail Midweight Crew

De naam spreekt voor zich. De Injinji Trail Midweight Crew is een hoge trailsok. Deze sok komt uit de Midweight collectie, de dikste reeks van Injinji teensokken. De Midweight series voorzien een stevige, verdikte hiel en onderkant voor extra stevigheid, bescherming en comfort. De Coolmax Xtralife-vezels houden je voeten droog en comfortabel en behouden hun stevigheid ook na verschillende keren wassen.

 

Voor de winter van 2017 werd de trail-serie serieus uitgebreid. Naast het "saaie" grijs, kwamen er maar liefst 3 extra kleuren in het uniseks-assortiment: de Injinji Trail Midweight Crew Stellar, Primal en Fourth-of-July . Bovendien is deze sok nu ook beschikbaar in drie specifieke vrouwenmodellen: de Injinji Women's Trail Midweight Crew Pomegranate, Chalky & de flashy Wild-Fur.

 

4. Injinji Trail Midweight Mini-Crew

Injinji Trail Midweight Mini-CrewDe Injinji Trail Midweight Mini-Crew is heel vergelijkbaar met de Trail Midweight crew. Deze teensok bestaat uit exacte dezelfde samenstelling en is beschikbaar in hetzelfde kleur. Waarin verschilt deze sok dan? De Injinji Trail Midweight Mini-crew kom tot net boven de enkel. Bovendien bestaat het enkel-gedeelte van deze sok uit een dubbel manchet. Hierdoor sluit deze sok extra stevig aan op je enkel. Dit zorgt ervoor dat vuil veel minder kans heeft om tijdens jouw trailloop in je sokken te kruipen.

 

Doordat dit model iets korter is, vinden veel lopers de combinatie met een lange looptight iets aangenamer dan zijn lagere 'grote broer'. En ook hier werd er in de winter van 2017 geïnvesteerd in nieuwe kleuren. In de uniseks-collectie zijn er naast de granite nu ook de Injinji Trail Midweight Mini-Crew Brick en Emerald. Ook de vrouwen worden in de watten gelegd met de Injinji Women's Trail Midweight Mini-Crew Parakeet en Mulberry

 

3. Injinji Outdoor Midweight Mini-Crew

De nummer 3 & 2 van onze top-7 behoren beiden tot de NüWool series. De Injinji Outdoor Midweight Mini-crew komt tot boven de enkel en is niet alleen geliefd bij wandelaars, maar ook bij traillopers. Deze teensok combineert de dikte en stevigheid van de Midweight Series, met het uitstekende isolerende vermogen van de NüWool series. Beschikbaar in de kleuren oatmeal en charcoal.

 

2. Injinji Outdoor Midweight Crew

Injinji Outdoor Midweight Crew OatmealDat de Injini Outdoor Midweight Crew op nummer 1 staat zal niemand verbazen. Ga je op een (meerdaagse) trektocht? Dan mag deze hoge Injinji teensok eigenlijk niet onbreken. Deze polyvalente merino-wollen wandelsok is geschikt voor zowel hoge als lage wandelschoenen. 

 

Deze sok was reeds beschikbaar in twee kleuren: de Injinji Outdoor Midweight Crew Charcoal en oatmeal. Daar komen deze winter nog de Tinsel, Bluegrass en Blue-Steel bij. 

1. Injinji Liner + Hiker

De Liner+Hiker combinatie is de grootste vernieuwing bij Injinji dit jaar. Bovendien is deze sok voor de winter van 2017 in België en Nederland enkel en alleen verkrijgbaar bij IEDEREEN LOOPT. Nadat begin dit jaar de Injinji Liners op de markt kwamen, brengen ze nu de ideale sok om boven deze liner te dragen. 

 

De Liner+Hiker combinatie bestaat uit een Coolmax Liner en een NüWool (merino-wol) buitensok. Deze buitenste sok is geen teensok (dus geen aparte tenen) maar werd wel anatomisch gevormd. Meer informatie over deze sokken vind je ook in onze blog: Injinji Liner + Hiker: de ideale combinatie om blaren te voorkomen.


Tot slot is er nog een eervolle vermelding voor de Injinji Compressiesokken. Deze sokken zijn niet speciaal dik, maar komen wel tot net onder de knie. Hierdoor kunnen ze ook extra warmte geven voor mensen die toch dunnere sokken prefereren.

 
 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
IEDEREEN LOOPT 9.2 / 10 - 297 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »