• Spécialiste pieds nus
 • Transport gratuit à partir de 50€ (BE & NL)
 • Livraison rapide

9,4op 684 reviews

Iedereen Loopt - 13 / Dec / 2015

Exclusief: suikervrije sportdrank van Nuun

Sinds half december 2015 is Iedereen Loopt exclusief dealer van Nuun. Nuun zijn handige tabletjes, die opgelost in water een perfecte hypotone sportdrank worden. De suikervrije sportdrank van Nuun zit vol nuttige elektrolyten, maar bevat geen suikers of koolhydraten.

Exclusief: suikervrije sportdrank van Nuun
Actualités

UPDATE: de nieuwe versie Nuun (augustus 2017) bevat 1 gram suiker per tablet. Lees meer in onze nieuwe blog 5 redenen waarom de nieuwe Nuun nog beter is.

 

Wat is de suikervrije sportdrank van Nuun?

Draagbare Nuun hydratatie-tabletten laten actieve sporters toe om eenvoudig en gemakkelijk het vochtgehalte in hun lichaam op peil te houden, wanneer en waar dat ze het nodig hebben.

 

- Nuun is licht en verfrissend, bevat geen suiker en plakt dus niet: ideaal voor in jouw drinkfles of drinkzak.

 

- Nuun zijn enkel elektrolyten: het is geen bron van suikers of koolhydraten. Op een warme dag moet je bijvoorbeeld meer vocht en elektrolyten aanvullen dan op een koude dag, maar heb je minder nood aan extra suikers en koolhydraten. Tijdens het sporten toch op zoek naar een bron van koolhydraten of suiker? Maak dan gebruik van een gel, bar,... zodat je los van het drinken je kan voorzien in je energiebehoeften.

 

- Nuun bestaat in verschillende smaken. Probeer ze allemaal en ontdek welke smaak het best bij jou past. Verschillende smaken suikervrije sportdrank van Nuun.

Nuun  

 

Hoe kan ik Nuun gebruiken?

De suikervrije sportdrank van Nuun wordt geleverd in kleine tubes. Deze waterdichte tubes zijn gemakkelijk op te bergen in je sportzak, rugzak of handtas. In één tube vind je 12 tabletten Nuun. Om je hypotone sportdrank te maken, los je één tablet Nuun (in jouw favoriete smaak) op in 500ml water. (TIP: laat je flesje even openstaan tot dat de tablet volledig opgelost is). In 1-2-3 is jouw suikervrije sportdrank klaar. Geen grote bussen poeder om mee te slepen, geen gemors, zoeken naar de juiste verhouding of gepruts!

 

Doordat Nuun geen suikers bevat, plakt deze sportdrank veel minder. Dit is niet alleen aangenamer bij het drinken, maar geeft ook een groot verschil voor je materiaal. Bij klassieke drinkflessen/drinkzakken is het dikwijls moeilijk om deze grondig reinigen. Met als resultaat dat je deze frequent zal vernieuwen. Bij het gebruik van Nuun kan je jouw drinkfles makkelijker reinigen en gaat deze dus langer mee. Nuun is suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en bevat het geen koolhydraten.

 

Samenstelling Nuun

De samenstelling van Nuun is gebaseerd op jarenlange research en feedback van verschillende specialisten op gebied van sport medicatie en dehydratatie. Bij de ontwikkeling van Nuun werd er gefocust op de drie belangrijkste aspecten van goede hydratatie:

 

1. Snelheid van opname

Eén van de belangrijkste karakteristieken van wat je drinkt tijdens activiteiten is de snelheid waarmee jouw lichaam deze drank kan opnemen. De concentratie van de opgeloste zouten en suikers in de drank bepalen hoe snel de drank kan opgenomen worden in je bloed. Jouw lichaam zal Nuun sneller opnemen dan klassieke sportdranken en zelfs beter dan water alleen. Hierdoor krijgt jouw lichaam optimaal de kans om zijn water- en elektrolytenhuishouding in balans te houden.

 

2. Elektrolyten

Mensen die meer dan één uur actief zijn, moeten volgens het Amerikaans College in Sportgeneeskunde minimaal 500 tot 700mg Natrium opnemen per liter water die wordt gedronken. Dit is tot 3x meer dan de hoeveelheid Natrium in klassieke sportdranken. Suikervrije sportdrank van Nuun voorziet jouw lichaam van 700mg Natrium per liter Nuun die je drinkt. Zo ben je zeker dat je optimaal kan blijven presteren.

 

3. Koolhydraten

Nuun bevat geen koolhydraten en dit heeft verschillende redenen. Een eerste reden is de snelheid van absorptie. Dranken met hoge concentraties aan koolhydraten vertraging de snelheid waarmee de maag zich leegt, en vertraagt dus de opname in je lichaam. Ten tweede kan je bij Nuun zelf kiezen wanneer je koolhydraten of suikers opneemt. Hiervoor neem je dan een sportbar, gel, of andere bronnen van koolhydraten.

 

Hydratatie

Dehydratatie kan al optreden van zodra dat je meer dan 2% van je lichaamsvocht verliest. Dit kan resulteren in hoofdpijn, krampen en spiervermoeidheid.

 

Water alleen is niet voldoende

De suikervrije sportdrank van Nuun bevat de ideale samenstelling aan elektrolyten die jouw lichaam nodig heeft:

 

- Natrium helpt je lichaam je waterhuishouding op peil te houden.

- Kalium is essentieel in de generatie van elektrische impulsen in het lichaam die de spier- en hersenfunctie bepalen.

- Magnesium helpt de spieren te relaxeren en voorkomt krampen.

- Calcium is essentieel voor de contracties van de spieren en helpt in het handhaven van een normaal hartritme.

 

Beschikbaarheid

Iedereen Loopt is sinds december 2015 exclusief dealer van Nuun. De suikervrije sportdrank van Nuun is beschikbaar in de smaken Lemonade, Citrus Fruit, Lemon+Lime, Orange, Strawberry Lemonade en Tri-berry. Daarnaast is er nog een versie met cafeïne voor extra energie in de smaken Cherry Limeade & Kona Cola.

 

UPDATE: de nieuwe versie Nuun (augustus 2017) bevat 1 gram suiker per tablet. Lees meer in onze nieuwe blog 5 redenen waarom de nieuwe Nuun nog beter is.

Laisser un commentaire

What are your experiences? Read or write a review here.

*Votre adresse courriel ne sera pas publiée

* Champs obligatoires

Articles récents

Visitez notre blogue pour consulter les nouvelles et obtenir plus d'informations!

 • Exclusief: suikervrije sportdrank van Nuun
  13 / Dec / 2015

  Iedereen Loopt - 13 / Dec / 2015

  Exclusief: suikervrije sportdrank van Nuun

Se connecter

Mot de passe oublié?

 • Toutes vos commandes et retours en un seul endroit
 • Le processus de commande est encore plus rapide
 • Votre panier est stocké, toujours et partout
IEDEREEN LOOPT 9,4 / 10 - 684 Évaluations @ WebwinkelKeur
Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? OuiNonEn savoir plus sur les témoins (cookies) »