Terug

LAATSTE STUKS VIBRAM FIVEFINGERS | TOT 30% KORTING | KLIK HIER

Ontdek de unieke X-SOCKS technologie (18)

Met hun innovatieve technologieën zorgde X-SOCKS voor een doorbraak en creëerden het ideale voeten-klimaat. Hierdoor blijft de voet vrij van blaren, schaafwonden en beurse plekken.

Ontdek de unieke X-SOCKS technologie

Zorgt een dikkere sok voor betere bescherming?

Tot het einde van vorig millennium waren wandelsokken per definitie dik om zo blaren te voorkomen. Maar wanneer de voet wordt opgesloten in een dikke sok, kan de voet zijn overtollige warmte niet kwijt. Hierdoor stijgt de temperatuur in de schoen en begin je te zweten. Ook de temperatuur van de voet stijgt, waardoor de voet opzwelt. Hierdoor komt de schoen steeds strakker om de voet te zitten.

Badkuip-effect

De voet begint te transpireren, maar vanwege de te strakke schoenen kan het vocht niet afgevoerd worden. Hierdoor blijft de huid constant vochtig en verliest elasticiteit. We weten allemaal wat er gebeurt als we te lang in (warm) water zitten: de huid wordt week en een doorweekte huid is per definitie gevoeliger voor verwondingen. We noemen dit het badkuip effect.

De wrijving die door de schoen ontstaat, zorgt voor beschadiging van de doorweekte huid. Pijnlijke verwondingen en blaren zijn het resultaat.

X-SOCKS wil deze vicieuze cirkel doorbreken. Met hun innovatieve technologieën zorgden ze voor een doorbraak en creëerden het ideale voeten-klimaat. Hierdoor blijft de voet vrij van blaren, schaafwonden en beurse plekken.

Het perfecte voetklimaat kan alleen bereikt worden door op blote voeten te lopen of door zorgen voor een ideale luchtcirculatie in de sok en schoen. De ingenieurs van X-SOCKS® hebben dit toegepast en ontwikkelden zo een slim systeem. Het natuurlijke pompeffect van de bewegende voetboog wordt gebruikt om warme, vochtige lucht uit de schoen weg te voeren en frisse lucht aan te voeren. Het systeem bevat verschillende X-SOCKS® innovaties, zoals het AirConditioning Channel®, het Traverse AirFlow Channel System™ en Air-Flow™ Ankle Pads. Deze zijn geïntegreerd in het materiaal en daarom bijna niet op te merken. 

2 jaar garantie

X-SOCKS is overtuigd van de uitstekende kwaliteit van haar producten. Daarom bieden ze als enige
sokkenmerk ter wereld maar liefst twee jaar garantie op de sokken! Zijn de sokken binnen twee jaar kapot of versleten, dan ontvangt de consument zonder problemen een nieuw paar sokken. Om aanspraak te maken op de garantie, moet het nummer op het hologram geregistreerd worden op www.x-socks.com. Meer informatie hierover, vind je op de verpakking van jouw X-SOCKS.Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
IEDEREEN LOOPT 9.2 / 10 - 297 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »