• Spécialiste pieds nus
 • Transport gratuit à partir de 50€ (BE & NL)
 • Magasin à Courtrai

9,5op 1088 reviews

Vivobarefoot Tracker Forest ESC: examen approfondi

La Vivobarefoot Tracker Forest ESC est un peu particulière : elle est hautement déperlante (sans membrane !) mais extrêmement respirante. Une semelle Michelin de 2,5 mm d'épaisseur avec des crampons de 7 mm pour une adhérence optimale.

0 Produits


  Vu de 0 à 0 produits

  Karel De Vriendt is een kwieke zeventiger en wandelt al jaren met de Vivobarefoot Tracker FG. Deze zomer kocht hij de nieuwe Vivobarefoot Tracker Forest ESC. De aangewezen persoon dus voor een uitgebreide productreview. 

  Intro

  Sinds een tiental jaren trek ik er ieder jaar voor 1 of meerdere weken met de rugzak op uit. Gent – Santiago de Compostela, Porto – Santiago de Compostela, het Olavpad in Noorwegen, de Eifelsteig in Duitsland, Coast to Coast in Engeland, de Wicklow Way in Ierland, de Via Algarviana in Portugal, de GR 16 langs de Semois. De eerste jaren op klassieke wandelschoenen, daarna op Vivobarefoot Tracker FG wandelschoenen. Steeds gecombineerd met Injinji liner/hiker combinatie kousen.

  Vorig jaar wegens corona een jaar moeten overslaan, maar nu kon het weer, zij het in België.

  Dus een wandelmaat aangesproken en gekeken hoelang we weg konden en welke GR we zouden afwandelen. Eerste keuze was de GRP571, de “Tour des Vallées des Legendes, Amblève – Salm – Lienne”. Maar slaapplaatsen op dag-afstand vinden was onmogelijk. Gelukkig want de gekozen periode was van 12 tot 17 juli 2021. De week van de “waterbom”.

  Dan maar geopteerd voor de Groene Gordel rond Brussel. 6 dagen, 150 km, nooit verder dan 15 km van de Grote Markt van Brussel, maar steeds in de natuur.

  De kans om mijn mooie, nieuwe Vivobarefoot Tracker Forest ESC schoenen te testen. Ze zien er fantastisch uit maar zijn ze ook bruikbaar voor een trektocht? Met mijn Tracker FG schoenen (ben aan mijn derde paar toe) heb ik nooit problemen gekend. Me nooit onveilig gevoeld door gebrek aan grip, nooit blaren gehad. Wel “het pad” altijd volledig ervaren, maar als je als pelgrim wandelt moet je uiteraard elke steen voelen.

  Zijn de Tracker Forest ESC schoenen even bruikbaar? Doorstaan ze de test?

  De test

  Vivobarefoot Tracker Forest ESC - 1 klaar voor vertrek

  Schoenen voor vertrek ingevet en rugzak geladen. Klaar. Eropuit. Ik heb de schoenen niet vooraf “ingelopen”. Dit is voor mij bij geen enkele Vivobarefoot schoen (en ik heb een hele collectie) nodig geweest. En ik heb al bijna tien jaar alleen maar barefoot schoenen.

  De schoen voelt echt goed aan. Het zijn enorm soepele schoenen met hoge schachten die voldoende steun geven rond de enkels zonder ze volledig vast te zetten. En alhoewel ze een andere zool hebben dan de Vivobarefoot Tracker FG is ook hier de grip voldoende.

  Het weer gedurende de tocht wou niet mee. Al de tweede dag natte voeten. Ter verdediging van de schoenen: als de wandelaar te lui is om zijn regenbroek aan te trekken en tijdens stortregens twee uur door hoog gras loopt, kan het niet anders dat natte benen eerst leiden tot natte kousen en daarna tot natte voeten. Krantenpapier in mijn schoenen gestoken en de volgende morgen kon ik terug vertrekken met droge voeten. Wat niet kon gezegd worden van mijn wandelmaat die liep met klassieke, stevige bergschoenen (net als mijn Tracker Forest ESC schoenen zonder membraan maar oneindig zwaarder van uitvoering).

  Vivobarefoot Tracker Forest ESC - 2 schoenen drogen

  Dag drie was de dag van hevige regenval die in de Ardennen (waar we eerst dachten te gaan wandelen) overstromingen, vernielde dorpen en doden opleverde. Rond Brussel was het minder erg maar toch een ganse dag onder stortbuien gelopen. Ditmaal met regenbroek en regencape. Ondanks dat het water regelmatig tot aan onze enkels stond – geen natte voeten. Wel even bedenkelijk gekeken naar buigpunt boven op de wreef van de voet. Het zijn soepele schoenen die plooien bij de overgang tussen tenen en voeten. Daar leek het wel erg nat. Zou het natte geplooide leder geen problemen geven? Maar de volgende dag was alles opnieuw opgedroogd.

  De volgende dagen wat beter weer maar toch nog veel gras en modder. Maar nooit meer natte voeten gehad.

  Vivobarefoot Tracker Forest ESC - 3 het wandelpad

  Vivobarefoot Tracker Forest ESC - 4 nat gras

  Vivobarefoot Tracker Forest ESC - 5 in de modder

  Vivobarefoot Tracker Forest ESC - 6 Nog meer modder

  Thuisgekomen de schoenen met wat water schoon gemaakt, een dag laten drogen, goed afgeborsteld en terug ingevet. Zien er opnieuw goed uit.

  Vivobarefoot Tracker Forest ESC - 7 terug zo goed als nieuw

  Conclusie

  Deze Vivobarefoot Tracker Forest ESC zijn soepeler dan de Tracker FG maar lopen super aangenaam. En ze kunnen me overal brengen waar mijn Tracker FG schoenen mij brengen. Ik heb ze bij super slecht weer getest en het feit dat ze theoretisch niet waterdicht zijn heeft me geen problemen opgeleverd. Omdat ze erg licht zijn, drogen ze ook snel.

  Houden ze het even lang uit als mijn Tracker FG schoenen waarmee ik trektochten tot 650 km heb gelopen? Dat weet ik niet.

  En, net zoals de Vivobarefoot Tracker FG schoenen, zijn ze waarschijnlijk niet geschikt voor zeer instabiele ondergrond zoals men die vindt in het echte hooggebergte (waar bijvoorbeeld stijgijzers nodig worden). Maar alles wat je met een bergschoenen type B kan, kan je ook met deze schoenen.

  Karel De Vriendt - 22/07/2021

  Se connecter

  Mot de passe oublié?

  • Toutes vos commandes et retours en un seul endroit
  • Le processus de commande est encore plus rapide
  • Votre panier est stocké, toujours et partout

  comparer0

  IEDEREEN LOOPT 9,5 / 10 - 1088 Évaluations @ WebwinkelKeur
  Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? OuiNonEn savoir plus sur les témoins (cookies) »